Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri omlete
Senojo Japonijos miesto su pagodomis atmosfera išsaugota geriausiuose kylančios saulės šalies virėjų receptuose! Visame pasaulyje garsūs suši ir suktinukai prilygsta onigiri. Jis panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į plokštainio centrą dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Pagal šį receptą onigiri centre yra kreminis sūris, o pats ryžių paplotėlis įvyniotas į omleto juostelę!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir ryžių actą. Kitame dubenyje sumaišykite vištienos kiaušinius, majonezą ir kukurūzų miltus. Antrąjį mišinį suplakite plaktuvu iki vientisos masės. Augaliniame aliejuje iškepkite omletą plonais blyneliais ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Paimkite puodą ir jame išvirkite ryžius. Tam į puodo dugną sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol jie bus paruošti. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengtame dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Į ryžius supilkite acto, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus ir iš jų formuokite plokštainį. Į vidurį dėkite kreminio sūrio. Ryžių paplotėlius suformuokite į trikampėlius. Ryžių paplotėlius suspauskite, vienoje pusėje uždėdami omleto juostelę.
Kategorijos