Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su agurkais
Onigiri yra japoniškas patiekalas - trikampio arba apvalios formos pyragas su įdaru. Į jį gali būti dedama mėsos, žuvies, daržovių, jūros dumblių, grybų ir net vaisių. Yra onigiri variantas, kai įdaras nededamas į vidų, o maišomas tiesiai su ryžiais. Tokį onigiri siūlome gaminti. Onigiri pagal šį receptą būna gražūs, lengvi ir rafinuoti. Šis užkandis puikiai tiks vakarienei, šventiniam stalui ar furšetui.
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite stikline šalto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Išvirusius ryžius išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Agurką supjaustykite plonais apvaliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite virtus ryžius ir smulkintus krapus.
Žingsnis 5
Suvyniokite ryžius į rutuliukus ir šiek tiek suplokite. Pusę jų apvoliokite sezamo sėklose, o kitą pusę - nori juostelėse.
Žingsnis 6
Ant ruošinių dėkite agurkų griežinėlius.
Žingsnis 7
Dėkite onigiri į lėkštę, papuoškite terijakio padažu, sezamo sėklomis ir žalumynais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos