Onigiri su agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Onigiri su agurkais

Onigiri yra japoniškas patiekalas - trikampio arba apvalios formos pyragas su įdaru. Į jį gali būti dedama mėsos, žuvies, daržovių, jūros dumblių, grybų ir net vaisių. Yra onigiri variantas, kai įdaras nededamas į vidų, o maišomas tiesiai su ryžiais. Tokį onigiri siūlome gaminti. Onigiri pagal šį receptą būna gražūs, lengvi ir rafinuoti. Šis užkandis puikiai tiks vakarienei, šventiniam stalui ar furšetui.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
33 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.84/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su agurkais Žingsnis 1
Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite stikline šalto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Išvirusius ryžius išmaišykite ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Onigiri su agurkais Žingsnis 2
Agurką supjaustykite plonais apvaliais griežinėliais.

Žingsnis 3

Onigiri su agurkais Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 4

Onigiri su agurkais Žingsnis 4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite virtus ryžius ir smulkintus krapus.

Žingsnis 5

Onigiri su agurkais Žingsnis 5
Suvyniokite ryžius į rutuliukus ir šiek tiek suplokite. Pusę jų apvoliokite sezamo sėklose, o kitą pusę - nori juostelėse.

Žingsnis 6

Onigiri su agurkais Žingsnis 6
Ant ruošinių dėkite agurkų griežinėlius.

Žingsnis 7

Onigiri su agurkais Žingsnis 7
Dėkite onigiri į lėkštę, papuoškite terijakio padažu, sezamo sėklomis ir žalumynais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos