Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su aštria dešra
Japonų virtuvė Rusijoje tapo tokia populiari, kad visur įsiliejo į kasdienį žmonių gyvenimą. Dabar sušiai nėra egzotika. Vis dėlto yra japoniškų patiekalų, apie kuriuos ne visi yra girdėję. Siūlome išbandyti onigiri. Šis patiekalas primena ryžių pyragą su įvairiais įdarais. Pagrindinis onigiri skirtumas - ypatinga trikampio forma ir nori gabalėlis, į kurį suvyniojamas produktas. Paruoškite onigiri su aštriomis dešrelėmis. Tai skanu ir neįprasta!
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį puodą. Įpilkite stiklinę šalto vandens ir žiupsnelį druskos. Uždėkite ryžius ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Uždenkite ryžius dangčiu ir virkite apie 10 minučių, kol vanduo visiškai įsigers.
Žingsnis 2
Tada ryžius nukelkite nuo ugnies, išmaišykite ir 10 minučių palikite po dangčiu, kad garuotų. Virtus ryžius dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Supjaustykite dešreles mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Žaliuosius svogūnus supjaustykite mažais žiedais.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite dešreles ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes, kol jos paruduos. Supilkite aštriųjų paprikų padažą ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Dešreles šiek tiek atvėsinkite ir perkelkite į nedidelį dubenį. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Dabar galime pradėti ruošti pačius onigiri. Lentelę patogumui uždenkite maistine plėvele. Plėvelė neleis ryžiams prilipti prie rankų, todėl onigiri bus tvarkingi, o jūsų rankos liks švarios. Ant plėvelės dėkite apie 70-80 g ryžių, šiek tiek suplokite ir suformuokite trikampio formą. Į trikampio centrą įdėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 8
Ant įdaro dėkite dar 70-80 g ryžių ir suformuokite trikampio formą. Švelniai užlenkite foliją ir rankomis prispauskite ryžius. Tokiu pat būdu pagaminkite likusius onigiri. Turėtų likti maždaug 3 vienetai.
Žingsnis 9
Perpjaukite pusę norio lapo į tris lygias dalis. Suvyniokite onigiri į dumblius, kaip parodyta paveikslėlyje.
Žingsnis 10
Sudėkite onigiri į lėkštę. Papuoškite patiekalą žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos