Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su austrių grybais sojų padaže
Onigiri Rusijoje nėra tokie populiarūs kaip suktinukai ar sušiai. Tačiau Japonijoje tai vienas mėgstamiausių tradicinių patiekalų. Onigiri - tai apvalus arba trikampio formos ryžių pyragėlis su įdaru viduje. Išskirtinis visų onigiri bruožas - nori jūros dumblių gabalėlis, į kurį suvyniojami produktai. Tai daroma tam, kad juos būtų lengviau valgyti. Onigiri ryžiai paprastai naudojami švieži (be acto, druskos ir cukraus). Tačiau šiame recepte ryžius ruošime kaip suši.
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia paruošti ryžius. Onigiri ruošime taip pat, kaip ir suši. Ryžius supilkite į nedidelį dubenėlį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai ryžiai sugers visą vandenį, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Ryžiai onigiri paruošti.
Žingsnis 3
Austrių grybus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 minutes kepkite pievagrybius, kol suminkštės.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Troškinkite austres, kol sojų padažas visiškai išgaruos. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 6
Dabar galime pradėti ruošti pačius onigiri. Kad būtų patogiau, naudosime maistinę plėvelę, kad ryžiai neliptų prie rankų. Ant plėvelės paskleiskite šiek tiek ryžių (apie 70 g), o ant jų uždėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 7
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Naudodami maistinę plėvelę ryžius rankomis įspauskite į trikampį.
Žingsnis 8
Perpjaukite pusę norio lapo į 3 lygias dalis. Suvyniokite onigiri į nori gabalėlius.
Žingsnis 9
Jei norite, ant onigiri padarykite "veidukus" iš nori gabalėlių. Šis papuošimas atrodys įdomiai ir juokingai. Patiekite onigiri ant šviežių salotų lapų. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos