Onigiri su austrių grybais sojų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Onigiri su austrių grybais sojų padaže

Onigiri Rusijoje nėra tokie populiarūs kaip suktinukai ar sušiai. Tačiau Japonijoje tai vienas mėgstamiausių tradicinių patiekalų. Onigiri - tai apvalus arba trikampio formos ryžių pyragėlis su įdaru viduje. Išskirtinis visų onigiri bruožas - nori jūros dumblių gabalėlis, į kurį suvyniojami produktai. Tai daroma tam, kad juos būtų lengviau valgyti. Onigiri ryžiai paprastai naudojami švieži (be acto, druskos ir cukraus). Tačiau šiame recepte ryžius ruošime kaip suši.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 1
Pirmiausia reikia paruošti ryžius. Onigiri ruošime taip pat, kaip ir suši. Ryžius supilkite į nedidelį dubenėlį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai ryžiai sugers visą vandenį, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Ryžiai onigiri paruošti.

Žingsnis 3

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 3
Austrių grybus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 4

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 5 minutes kepkite pievagrybius, kol suminkštės.

Žingsnis 5

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Troškinkite austres, kol sojų padažas visiškai išgaruos. Įdaras paruoštas.

Žingsnis 6

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 6
Dabar galime pradėti ruošti pačius onigiri. Kad būtų patogiau, naudosime maistinę plėvelę, kad ryžiai neliptų prie rankų. Ant plėvelės paskleiskite šiek tiek ryžių (apie 70 g), o ant jų uždėkite šaukštą įdaro.

Žingsnis 7

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 7
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Naudodami maistinę plėvelę ryžius rankomis įspauskite į trikampį.

Žingsnis 8

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 8
Perpjaukite pusę norio lapo į 3 lygias dalis. Suvyniokite onigiri į nori gabalėlius.

Žingsnis 9

Onigiri su austrių grybais sojų padaže Žingsnis 9
Jei norite, ant onigiri padarykite "veidukus" iš nori gabalėlių. Šis papuošimas atrodys įdomiai ir juokingai. Patiekite onigiri ant šviežių salotų lapų. Paruošta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos