Publikavimo data: 2024-06-11
Onigiri su avokadais
Onigiri yra tradicinis japoniškas ryžių patiekalas su įvairiais įdarais. Jį galima gaminti vakarienei ar pietums, patiekti kaip užkandį prie šventinio stalo arba valgyti be jokios priežasties. Onigiri tinka tik apvalių grūdų ryžiai - jie turi gerai sulipti ir išlaikyti formą. Įdarui galima naudoti žuvį, daržoves ir kitus ingredientus. Siūlome naudoti avokadą ir lašišą. Išbandykite, tai skanu!
Žingsnis 1
Avokadą ir lašišą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius (be druskos!). Užpilkite juos dviem stiklinėmis šalto vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Per tą laiką ryžių visiškai nemaišykite ir nelieskite. Paskui perkelkite juos į lėkštę ir išmaišykite mentele.
Žingsnis 3
Į dubenį įpilkite šiek tiek vandens ir įberkite druskos. Šiame tirpale pamirkykite rankas, kad ryžiai prie jų nepriliptų, kol formuosite onigiri.
Žingsnis 4
Ant pjaustymo lentos sudėkite ryžius (apie 2 valgomuosius šaukštus), paskleiskite tolygiu sluoksniu ir sudėkite įdarą - šiek tiek avokado ir lašišos.
Žingsnis 5
Pamirkykite rankas pasūdytame vandenyje ir apvyniokite įdarą. Suformuokite trikampį ir padėkite jį ant nori lapo.
Žingsnis 6
Suvyniokite onigiri į jūros dumblių lapą ir pakartokite procedūrą su likusiais ryžiais ir įdaru. Papuoškite sezamo sėklomis ir patiekite. Mėgaukitės!
Kategorijos