Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su avokadais ir česnakais
Per maistą galite pajusti Japonijos atmosferą ir pajusti šalies skonį. Tereikia pasigaminti tradicinių patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Šio patiekalo pagrindą sudaro rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais, kurie sumaišomi su ryžiais arba visiškai sudedami į vidurį. Onigiri dažniausiai būna įdaryti žuvimi, mėsa, vištiena arba daržovėmis. Šiame recepte kaip įdarą siūlome naudoti avokadą ir česnaką.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite vieną nori lapą ir sumaišykite jį su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite avokadą. Nulupkite odelę, perpjaukite vaisių išilgai ir perpjaukite per pusę. Tada peiliu arba šaukštu išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą. Jį sutrinkite šakute, kol taps košelė. Sumaišykite avokadą su išspaustu česnaku. Iš ryžių formuokite rutuliukus, o tada tortilijas su avokadų ir česnakų įdaru viduryje. Įdarą uždenkite antrąja plokštainiu ir suformuokite trikampio formos onigiri, apvyniodami juos likusiu nori lakštu.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri su avokadais ir česnakais, sojų padažu, wasabi, imbieru ir lazdelėmis.
Kategorijos