Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su braškėmis ir aitriosiomis paprikomis
Onigiri - tai japoniškas patiekalas, kurį sudaro ryžių pyragas, suvyniotas į norio gabalėlį. Rusijoje onigiri nėra toks paplitęs kaip suktinukai ar sušiai, tačiau Japonijoje šis patiekalas ne mažiau populiarus. Yra ištisos įmonės ir parduotuvės, kurios specializuojasi tik onigiri gamyboje. Siūlome jums pagaminti onigiri su neįprastu įdaru iš braškių, špinatų ir aitriosios paprikos. Tradiciškai ryžiai onigiri ruošiami švieži, t. y. be acto, druskos ar cukraus.
Žingsnis 1
Ryžius kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tada ryžius perkoškite, sudėkite į nedidelį dubenėlį arba puodą ir užpilkite stikline vandens. Padėkite ryžius ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ryžius dangčiu ir virkite apie 10-12 minučių. Nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite juos garuoti po dangčiu 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Tam braškes supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite špinatus ir čili pipirus.
Žingsnis 4
Į nedidelį dubenį sudėkite braškes, aitriąją papriką ir špinatus. Suberkite sezamo sėklas ir viską sumaišykite.
Žingsnis 5
Prieš pradėdami formuoti onigiri, turite atvėsinti ryžius, kad su jais būtų lengviau dirbti ir onigiri nesubyrėtų. Onigiri gaminsime naudodami maistinę plėvelę. Galite naudoti specialią formą. Išklokite plėvelę ant stalo. Uždėkite ant jos 140-150 g ryžių ir prispauskite, kad gautųsi plokštainis. Į plokštainio vidurį įdėkite šaukštą įdaro.
Žingsnis 6
Sujunkite visus maistinės plėvelės kraštus ir apvyniokite juos kaip saldainio popierėlį. Kuo tvirčiau suvyniosite plėvelę, tuo tvirtesni bus onigiri. Išimkite onigiri iš plėvelės ir šiek tiek suplokite, kad jis būtų plokščias. Tokiu pat būdu pagaminkite likusius onigiri. Turėtumėte turėti apie 3 onigiri.
Žingsnis 7
Perpjaukite pusę norio lapo į 3 lygias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje. Ant onigiri uždėkite braškių griežinėlių.
Žingsnis 8
Sudėkite onigiri į lėkštę. Papuoškite patiekalą aitriosios paprikos žiedais ir mikrožalumynais. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos