Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su braškėmis ir varškės sūriu
Azijos patiekalai garsėja aštrumu ir pikantiškumu. Tačiau japonų virtuvėje yra patiekalų su saldžiu įdaru. Onigiri labai panašūs į pyragus, tačiau vietoj tešlos čia naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Viduryje dedami įvairūs įdarai. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Šiame recepte onigiri centre - braškių gabaliukai varškėje su cukraus pudra! Ir nepamirškite pridėti lazdelių patiekti!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir ryžių actą. Paimkite puodą ir jame išvirkite ryžius. Tam į puodo dugną sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol jie bus paruošti. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengtame dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Į ryžius supilkite acto, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite. Supjaustykite šviežias braškes ir sumaišykite su varške bei cukraus pudra. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus, o tada iš jų formuokite plokštainį. Į vidurį dėkite paruoštą mišinį. Iš ryžių suformuokite rutuliukus. Ryžių gabalėlius suspauskite kartu su nori jūros dumblių juostele vienoje pusėje.
Kategorijos