Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su dešra ir žaliaisiais svogūnais
Onigiri yra klasikinis japoniškas užkandis. Iš pradžių jį kaip užkandį valgė kareiviai ir valstiečiai, nes onigiri yra labai sotus patiekalas. Be to, ryžiai, kurie yra onigiri pagrindas, yra labai maistingi, nes juose yra B grupės vitaminų, mikro- ir makroelementų bei sudėtinių angliavandenių. Ryžiai taip pat naudingi sergant virškinamojo trakto ligomis, pavyzdžiui, gastritu, nes ryžiai mažina skrandžio sulčių rūgštingumą.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite dešreles ir pakepinkite jas su unagi padažu. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir pakepinkite. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite iš jų plokštainį. Ant jo sudėkite apkeptas dešreles ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite trikampį. Ryžių trikampėlius pamirkykite sezamo sėklose. Suvyniokite į nori lapą.
Kategorijos