Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu
Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu - tai klasikinio japoniško užkandžio atmaina, kurioje tradicinę lašišą keičia visiems gerai pažįstamos ir prieinamos dešrelės. Dėl to patiekalas nėra mažiau sveikas, nes dešrelėse yra žmogaus organizmui būtino vitamino PP, fosforo ir natrio. Taip pat saikingais kiekiais dešrelės padeda iš organizmo pašalinti laisvuosius radikalus ir sunkiųjų metalų druskas.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite dešreles, žaliuosius svogūnus ir česnakus. Stambiai sutarkuokite imbierą. Dešreles, česnakus ir imbierą apkepkite su aitriųjų paprikų padažu. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir išmaišykite. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite iš jų plokštainį. Ant jo sudėkite keptas dešreles ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite rutuliukus. Suvyniokite į nori lapą.
Kategorijos