Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu

Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu - tai klasikinio japoniško užkandžio atmaina, kurioje tradicinę lašišą keičia visiems gerai pažįstamos ir prieinamos dešrelės. Dėl to patiekalas nėra mažiau sveikas, nes dešrelėse yra žmogaus organizmui būtino vitamino PP, fosforo ir natrio. Taip pat saikingais kiekiais dešrelės padeda iš organizmo pašalinti laisvuosius radikalus ir sunkiųjų metalų druskas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
251 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Onigiri su dešrelėmis ir aitriųjų paprikų padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite dešreles, žaliuosius svogūnus ir česnakus. Stambiai sutarkuokite imbierą. Dešreles, česnakus ir imbierą apkepkite su aitriųjų paprikų padažu. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir išmaišykite. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite iš jų plokštainį. Ant jo sudėkite keptas dešreles ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite rutuliukus. Suvyniokite į nori lapą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos