Onigiri su grybais ir svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Onigiri su grybais ir svogūnais

Japoniškos virtuvės gerbėjai neabejotinai įvertins kitą japonišką patiekalą - onigiri. Ir jei suši ritinėliai tapo visiems gerai pažįstami, tai onigiri yra bandę ne visi. Nepaisant to, kad šis patiekalas yra labai paprastas ir jį galima pasigaminti namuose. Taigi kas yra onigiri? Tai į ryžių pyragėlį panašus gaminys su įdaru viduje. Įdaras gali būti bet koks. Pagal šį receptą siūlome gaminti onigiri su svogūnais ir grybais grietinėje. Pasirodys labai skanu!
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 1
Onigiri ryžius paruoškite taip pat, kaip ir suši. Ryžius perplaukite 3-4 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus, tada perkoškite juos per sietelį. Kai visas vanduo nubėgs, ryžius perkelkite į nedidelį samtelį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Atvėsinkite. Onigiri ryžiai paruošti.

Žingsnis 2

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 2
Dabar imkitės įdaro. Pusę raudonojo svogūno supjaustykite plonais ketvirčiais. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais arba mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir grybus ant vidutinės ugnies 7 minutes. Įpilkite šaukštą sojų padažo, išmaišykite ir kepkite, kol jis išgaruos.

Žingsnis 4

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 4
Perkelkite pakepintus svogūnus ir grybus į nedidelį dubenį. Įpilkite šaukštą grietinės ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 5
Dabar galime pradėti formuoti onigiri. Tam naudosime specialią trikampę formą. Jei tokios neturite, onigiri galite formuoti tiesiog rankose. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, apie 60-70 g, ir suberkite juos ant formos dugno, suformuodami nedidelius šonus. Į ertmę įdėkite 50 g įdaro.

Žingsnis 6

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 6
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Formos dangčiu prispauskite ryžius ir užspauskite onigiri. Taip suformuokite visus gabalėlius. Turėtumėte gauti apie 2-3 gabalėlius. Pusę nori lapo supjaustykite į kelias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje.

Žingsnis 7

Onigiri su grybais ir svogūnais Žingsnis 7
Sudėkite onigiri į lėkštę ir pabarstykite juodųjų ir baltųjų sezamų sėklų mišiniu. Baigta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos