Publikavimo data: 2024-06-12
Onigiri su kalmarais ir majonezu
Puikus patiekalas japoniškos virtuvės gerbėjams. Labai sotus, skanus. Jam paruošti nereikia jokių ypatingų įgūdžių. Tinka ir namų pietums ar užkandžiui, ir pasimėgavimui gamtoje. Puikus patiekalas vaikų maistui. Kadangi gaminant onigiri galima naudoti visiškai skirtingus įdarus. Neįprasta forma ir žaidimo elementas mityboje (atspėk, kas viduje) Pritraukia mažųjų valgytojų dėmesį prie pietų. O jūsų vaikas bus sotus ir patenkintas.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite ½ puodelio vandens ir ant didelės ugnies užvirinkite ryžius. Ryžiams užvirus, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite, kol suminkštės. Leiskite ryžiams šiek tiek atvėsti ir maišykite juos pjaunamaisiais judesiais, prireikus įpilkite acto ir druskos.
Žingsnis 2
Nuleiskite kalmarus į verdantį vandenį, leiskite vandeniui vėl užvirti ir išimkite kalmarus. Sudėkite kalmarus į šaltą vandenį, kad atvėstų, ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Apšlakstykite kalmarus majonezu ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Ištepkite formą trupučiu augalinio aliejaus, ant formos dugno suberkite ryžius ir padarykite nedidelį įdubimą. Į įdubimą sudėkite įdarą ir užberkite ryžiais, stipriai prispausdami formą.
Žingsnis 5
Išimkite trikampėlius iš formos. Supjaustykite norį nedidelėmis juostelėmis (maždaug 2 x 5).
Žingsnis 6
Prie kiekvieno kamuoliuko pritvirtinkite nori. Papuoškite žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos