Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su keptais svogūnais
Per maistą galite pajusti Japonijos atmosferą ir pajusti šalies skonį. Tereikia pasigaminti tradicinių patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Šio patiekalo pagrindą sudaro rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais, kurie sumaišomi su ryžiais arba visiškai sudedami į vidurį. Onigiri dažniausiai būna įdaryti žuvimi, mėsa, vištiena arba daržovėmis. Šiame recepte kaip įdarą siūlome naudoti keptus svogūnus.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite du norio lapus ir sumaišykite juos su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir pakepinkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada iš ryžių suformuokite rutuliukus, tada - tortilijas, į kurių vidurį įdėkite įdaro. Uždenkite jį antrąja plokštainiu ir suformuokite trikampio formos onigiri. Onigiri papuoškite norio lapeliu.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri su keptais svogūnais lėkštėse, papuošę salotų lapais. Patiekalą taip pat patiekite su sojų padažu.
Kategorijos