Publikavimo data: 2024-06-12
Onigiri su konservuotu tunu
Onigiri - paprastas ir skanus japoniškas patiekalas, kuris bus puikus užkandis ir papuoš bet kokį šventinį stalą. Trikampiai ryžių ritinėliai su įdaru duodami vaikams mokykloje, nešiojami į darbą arba tiesiog valgomi keliaujant. Išbandykite onigiri su tunu - švelnus įdaras kartu su šviežiais ryžiais ir sojų padažu suteikia ryškų skonį ir jį valgyti yra vienas malonumas! Naudokite apvalius ryžius, nes jie gerai išlaiko formą ir nesubyra.
Žingsnis 1
Ryžius išvirkite, užpilkite dviem puodeliais vandens ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį iki silpnos, uždarykite dangtį ir virkite dar 15 minučių. Išmeskite ryžius į sietelį, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir sudėkite juos į konservuotą tuną bei grietinę. Visus ingredientus sumaišykite.
Žingsnis 3
Iš šiltų ryžių suformuokite plokštainį ir į jo vidurį dėkite įdarą.
Žingsnis 4
Įdarą įvyniokite į ryžius ir suformuokite trikampio formos onigiri. Pamirkykite onigiri sūdytame vandenyje, kad jie neliptų prie rankų.
Žingsnis 5
Nori lakštą supjaustykite 3 x 8 cm dydžio juostelėmis.
Žingsnis 6
Kiekvieną onigiri suvyniokite į nori juostelę, sudėkite į lėkštę ir patiekite su sojų padažu. Mėgaukitės!
Kategorijos