Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su krabų lazdelėmis
Pirmą kartą onigiri paminėti III mūsų eros amžiuje. Tuo metu japoniškos valgymo lazdelės dar nebuvo valgymo dalis, todėl japonai valgė rankomis. Onigiri - tai į rutuliuką susukti ryžiai su bet kokiu įdaru. Jį buvo patogu paimti rankomis ir suvalgyti visą. Palaipsniui onigiri pakeitė savo formą, tapo trikampio formos, tačiau šio patiekalo receptas išliko toks pat.
Žingsnis 1
Sumaišykite sojų padažą ir ryžių actą.
Žingsnis 2
Užvirus ryžiams ant didelės ugnies, sumažinkite ugnį ir ant mažos ugnies virkite 15 minučių. Tada nukelkite nuo ugnies, gerai uždenkite ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada įpilkite gautą sojų padažo ir ryžių acto mišinį.
Žingsnis 3
Krabų lazdeles smulkiai supjaustykite. Paimkite nedidelę porciją ryžių, sudėkite į ją susmulkintas krabų lazdeles ir užberkite ryžiais. Suformuokite glaudžius trikampius.
Žingsnis 4
Supjaustykite norį stačiakampiais ir kiekvieną trikampį apvyniokite noriu.
Kategorijos