Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su krevetėmis ir sūriu
Onigiri yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Anksčiau juos valgydavo valstiečiai ir kareiviai, nes jie buvo lengvi ir maistingi. Juose yra daug B grupės vitaminų, kurie tonizuoja nervų sistemą. Krevetėse yra vitaminų ir mineralų, kurie gerina odos, plaukų ir nagų būklę. Šios jūros gėrybės dėl seleno ir cinko taip pat gerina reprodukcinę sistemą.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu dar 5-10 minučių. Krevetes išvirkite taip pat.
Žingsnis 2
Susmulkinkite krevetes ir sumaišykite jas su fetos sūriu. Pagal skonį įberkite druskos. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite plokštainį. Ant jo sudėkite krevetes ir sūrį ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite plokščią rutulį. Įvyniokite onigiri į norio lapą.
Kategorijos