Onigiri su krevetėmis ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Onigiri su krevetėmis ir sūriu

Onigiri yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Anksčiau juos valgydavo valstiečiai ir kareiviai, nes jie buvo lengvi ir maistingi. Juose yra daug B grupės vitaminų, kurie tonizuoja nervų sistemą. Krevetėse yra vitaminų ir mineralų, kurie gerina odos, plaukų ir nagų būklę. Šios jūros gėrybės dėl seleno ir cinko taip pat gerina reprodukcinę sistemą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su krevetėmis ir sūriu Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu dar 5-10 minučių. Krevetes išvirkite taip pat.

Žingsnis 2

Onigiri su krevetėmis ir sūriu Žingsnis 2
Susmulkinkite krevetes ir sumaišykite jas su fetos sūriu. Pagal skonį įberkite druskos. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite plokštainį. Ant jo sudėkite krevetes ir sūrį ir uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite plokščią rutulį. Įvyniokite onigiri į norio lapą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos