Publikavimo data: 2024-06-12
Onigiri su kukurūzais
Pirmą kartą šis patiekalas paminėtas rašytojos Murasaki Šikibu dienoraštyje (XI a.). Onigiri užkandžiaudavo laukuose dirbantys valstiečiai. Šiam patiekalui gaminti naudojami švieži ryžiai, pagal skonį galima įberti šiek tiek druskos, patiekti su sojų padažu arba naudoti sūrų įdarą. O tie, kurie mėgsta vartoti mažai druskos, onigiri gali valgyti be jokių priedų.
Žingsnis 1
Užvirkite ryžius, prieš tai pasūdę vandenį. Išmeskite kukurūzus į sietelį. Skysčio pertekliaus mums nereikia.
Žingsnis 2
Sumaišykite ryžius su kukurūzais ir suformuokite nedidelius tankius rutuliukus, tradiciškai onigiri yra trikampio formos.
Žingsnis 3
Nori supjaustykite nedidelėmis juostelėmis ir pritvirtinkite prie rutuliukų.
Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą žalumynais ir gražiai išdėliokite lėkštėje.
Kategorijos