Publikavimo data: 2024-06-11
Onigiri su lašiša
Onigiri yra tradicinis japoniškas patiekalas, kurį pamėgo viso pasaulio gurmanai. Jame yra tik 3 ingredientai, tačiau jie sukuria įdomų skonį. Paruoškite onigiri su lašiša pagal mūsų paprastą receptą. Jei viską atliksite teisingai, gaminimas užtruks ne ilgiau kaip valandą. Rinkitės apvalių grūdų ryžius - jie gerai išlaiko formą - ir virkite juos be druskos. Jei trūksta prieskonių, patiekite onigiri su sojų padažu.
Žingsnis 1
Lašišos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens, suberkite ryžius ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite po dangčiu dar 20 minučių. Tada ryžius išmaišykite medine mentele ir palikite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite šiek tiek druskos - tirpalo reikės, kad ryžiai neliptų prie rankų.
Žingsnis 4
Supjaustykite norio lapą mažomis maždaug 8x3 cm juostelėmis.
Žingsnis 5
Iš ryžių suformuokite plokščią paplotėlį, į jo vidurį sudėkite griežinėliais pjaustytą lašišą.
Žingsnis 6
Sudrėkinkite rankas pasūdytame vandenyje, apvoliokite įdarą ryžiuose ir suformuokite trikampį. Procedūrą pakartokite su visais onigiri.
Žingsnis 7
Kiekvieną onigiri apvyniokite nori juostele ir šonus pamerkite į sezamo sėklas. Patiekite su sojų padažu. Mėgaukitės!
Kategorijos