Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su lašiša ir agurkais
Tekančios saulės šalies patiekalų įvairovė yra nuostabi! Onigiri patiks sušių ir suktinukų mėgėjams. Šis patiekalas labai panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į jo vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Pagal šį receptą onigiri centre - lengvai sūdytos lašišos gabalėliai ir smulkiai supjaustytas agurkas! Ir nepamirškite patiekti lazdelių!
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius puode. Į puodo dugną suberkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol suminkštės. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengę dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Ryžius taip pat galite išvirti multicooker keptuvėje, tai užtruks 30 min. Įberkite druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentelės nedideliais gabalėliais supjaustykite lengvai pasūdytą žuvį ir smulkiai supjaustykite agurką. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus ir iš jų suformuokite plokštainį. Į jų vidurį dėkite agurko griežinėlius, tada - lengvai sūdytos lašišos gabalėlius. Ryžių paplotėlius suformuokite trikampėliais. Vienoje ryžių pyrago pusėje prisekite nori jūros dumblių.
Žingsnis 3
Paruoštus onigiri su lašiša ir agurkais dėkite į gražią lėkštę. Patiekimui taip pat galite naudoti specialią medinę lentą! Pagal skonį pabarstykite patiekalą sezamo sėklomis. Paruošta!
Kategorijos