Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su menke ir svogūnais
Per maistą galite pajusti Japonijos atmosferą ir pajusti šalies skonį. Tereikia pasigaminti tradicinių patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Šio patiekalo pagrindą sudaro rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais. Šiame recepte jis įdarytas menkės kepenėlėmis ir svogūnais. Kartais onigiri taip pat vyniojami į nori, salotų lapus arba kumpį. Šio patiekalo įdaras sumaišomas su ryžiais arba dedamas visas į vidurį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite du norio lapus ir sumaišykite juos su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite jį su menkės kepenėlėmis. Tada iš ryžių suformuokite rutuliukus, tada plokštainį, kurio viduryje sudėkite menkės kepenėlių ir svogūnų įdarą. Įdarą uždenkite antrąja duonele ir suformuokite trikampio formos onigiri. Vieną onigiri pusę papuoškite norio lakštu.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri lėkštėse ant žaliųjų svogūnų "kepurėlės". Prie patiekalo taip pat galite patiekti sojų padažo.
Kategorijos