Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su menkės kepenėlėmis
Per maistą galite pajusti Japonijos atmosferą ir pajusti šalies skonį. Tereikia pasigaminti tradicinių patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Šio patiekalo pagrindą sudaro rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais, kurie sumaišomi su ryžiais arba visiškai sudedami į vidurį. Onigiri dažniausiai būna įdaryti žuvimi, mėsa, vištiena arba daržovėmis. Šiame recepte kaip įdarą siūlome naudoti menkės kepenėles.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite nori lapus ir sumaišykite juos su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Iš ryžių suformuokite rutuliukus, o tada - plokštainį su menkės kepenėlių įdaru viduryje. Antrąja duonele uždenkite įdarą ir suformuokite trikampio formos onigiri. Vieną onigiri pusę pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri su menkės kepenėlių įdaru lėkštėse kartu su sojų padažu ir lazdelėmis.
Kategorijos