Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su menkės kepenėlėmis, bazilikais ir kalendromis
Norint pajusti Japonijos atmosferą ir paragauti jos skonių, nebūtina pirkti lėktuvo bilietų. Galite tiesiog pasigaminti tradicinių šios šalies patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Tai rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais. Šiame recepte - su menkės kepenėlėmis, bazilikais ir kalendromis. Onigiri įdaras įmaišomas į ryžius arba dedamas į vidurį visas. Kartais trikampėliai taip pat vyniojami į nori, salotų lapus arba kumpį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite du norio lapus ir sumaišykite juos su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite smulkiai supjaustytus bazilikus ir kalendras su menkės kepenėlėmis. Tada iš ryžių suformuokite rutuliukus, tada - plokštainį su įdaru viduryje. Uždenkite jį antrąja plokštainiu ir suformuokite trikampio formos onigiri. Papuoškite onigiri nori lakštu.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri su menkės kepenėlėmis, bazilikais ir kalendromis lėkštėse. Patiekite su sojų padažu ir imbieru pagal skonį.
Kategorijos