Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su omletu
Onigiri yra įprastas japonų virtuvės patiekalas. Onigiri pagrindą sudaro nerauginti ryžiai. Šimtmečius onigiri dėl paprasto paruošimo ir sotumo kaip užkandį vartojo valstiečiai ir kareiviai. Taip yra todėl, kad onigiri gaminamas iš ryžių, o ryžiuose gausu B grupės vitaminų, mikro- ir makroelementų, tokių kaip silicis, magnis ir fosforas. Tradiciniame onigiri recepte naudojama lašiša, tačiau šiandien yra daugybė kitų skonių derinių, kurie sėkmingai naudojami visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir supilkite juos į karštą sviestu pateptą keptuvę. Kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Iš virtų ryžių padarykite tortilijas. Ant vienos plokštainio riekelės dėkite omleto gabalėlį ir uždenkite antrąja plokštainio riekele. Suformuokite trikampį. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus ir jais papuoškite patiekalą.
Kategorijos