Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su raudona žuvimi
Daugumos japoniškų patiekalų pagrindiniai ingredientai yra raudona žuvis ir ryžiai! Būtent iš jų turėtumėte pasigaminti garsiuosius onigiri. Šis patiekalas labai panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos čia naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į jo vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Pagal šį receptą onigiri centre yra majonezo, lengvai sūdytos lašišos, avokado, žaliųjų svogūnų mišinys! Ir nepamirškite patiekti lazdelių!
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius puode. Į puodo dugną suberkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol suminkštės. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengę dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Ryžius taip pat galite išvirti multicooker keptuvėje, tai užtruks 30 min. Įberkite druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos supjaustykite nedideliais gabalėliais lengvai pasūdytą žuvį, smulkiai supjaustykite avokadų puseles ir žaliuosius svogūnus. Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus ingredientus ir majonezą. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus, o paskui iš jų suformuokite tortilijas. Į vidurį dėkite paruoštą lašišos mišinį. Iš ryžių suformuokite trikampėlius. Apvyniokite onigiri į nori jūros dumblius, kaip parodyta nuotraukoje. Įdėkite šiek tiek norio, kad papuoštumėte onigiri.
Žingsnis 3
Paruoštus onigiri su raudona žuvimi sudėkite į gražią lėkštę. Patiekimui taip pat galite naudoti specialią medinę lentą! Pagal skonį pabarstykite patiekalą sezamo sėklomis. Paruošta!
Kategorijos