Onigiri su raudona žuvimi ir žalumynais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Onigiri su raudona žuvimi ir žalumynais

Bet kurio japoniško patiekalo sėkmės paslaptis - raudona žuvis ir ryžiai! Būtent iš jų reikia gaminti garsiuosius onigiri. Šis patiekalas labai panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos čia naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į jo vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Šiame recepte onigiri centre - majonezo, lengvai sūdytos lašišos, krapų ir žaliųjų svogūnų mišinys! Ir nepamirškite patiekti lazdelių!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
294 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su raudona žuvimi ir žalumynais Žingsnis 1
Išvirkite ryžius puode. Į puodo dugną suberkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol suminkštės. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengę dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Ryžius taip pat galite išvirti multicooker keptuvėje, tai užtruks 30 min. Įberkite druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Onigiri su raudona žuvimi ir žalumynais Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos nedideliais gabalėliais supjaustykite lengvai pasūdytą žuvį, susmulkinkite krapus ir žaliuosius svogūnus. Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus ingredientus ir majonezą. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų kamuoliukus, o tada iš jų suformuokite tortilijas. Į vidurį įdėkite paruoštą lašišos mišinį, suvyniotą į nori jūros dumblius. Iš ryžių paplotėlių suformuokite trikampėlius. Onigiri gausiai pabarstykite krapais.

Žingsnis 3

Onigiri su raudona žuvimi ir žalumynais Žingsnis 3
Paruoštus onigiri su raudona žuvimi ir prieskoninėmis žolelėmis sudėkite į gražią lėkštę. Patiekimui taip pat galite naudoti specialią medinę lentą! Patiekalui papuošti į onigiri įdėkite šiek tiek žaliųjų svogūnų. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos