Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su rausvąja lašiša
Japonų kalba onigiri reiškia "paprastas". Ir iš tiesų, šį patiekalą labai lengva paruošti ir tam nereikia daug lėšų. Į onigiri ruošimą galite įtraukti net savo vaikus, jiems bus įdomu gaminti ką nors savo rankomis.
Žingsnis 1
Pasimatuokite reikiamą sojų padažo kiekį ir sumaišykite jį su actu.
Žingsnis 2
Supilkite vandenį ir suberkite ryžius. Uždekite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Uždenkite ryžius ir palikite 15-20 minučių pastovėti. Tada į ryžius supilkite sojų padažą ir actą.
Žingsnis 3
Rūkytą lašišą supjaustykite kubeliais ir išimkite kaulus. Agurką supjaustykite nedideliais strypeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Tada paimkite nedidelę porciją ryžių, į vidurį dėkite rausvosios lašišos, gabalėlį agurko ir truputį pjaustyto svogūno ir uždenkite kita puse ryžių. Suformuokite trikampėlius, gerai juos užspausdami.
Žingsnis 4
Apibarstykite trikampėlius sezamo sėklomis ir tvirtai sutvirtinkite. Papuoškite nori juostelėmis.
Kategorijos