Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais

Onigiri yra japoniškas patiekalas, panašus į ryžių pyragėlius. Onigiri paprastai būna trikampio arba rutulio formos. Įdaras gali būti bet koks, pavyzdžiui, žuvis, daržovės, mėsa ar jūros gėrybės. Įdaras suvyniojamas į ryžius, tada onigiri apvyniojamas nori jūros dumblių gabalėliu. Pateikiame skanaus ir paprasto onigiri su konservuota rausvąja lašiša receptą. Visus ingredientus rasite čia. Galite naudoti suši ryžius arba įprastus apvalių grūdų ryžius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 1
Onigiri ryžius paruoškite taip pat, kaip ir suši. Ryžius perplaukite 3-4 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus, tada perkoškite juos per sietelį. Kai visas vanduo nubėgs, ryžius perkelkite į nedidelį samtelį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Onigiri ryžiai paruošti.

Žingsnis 2

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 2
Kol ryžiai atvės, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.

Žingsnis 3

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 3
Sudėkite rausvąją lašišą į gilų dubenį ir sutrinkite šakute. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir viską sumaišykite.

Žingsnis 4

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 4
Dabar galime pradėti formuoti onigiri. Tam naudosime specialią trikampę formą. Jei tokios neturite, onigiri galite formuoti tiesiog rankose. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, apie 60-70 g, ir suberkite juos ant formos dugno, suformuodami nedidelius šonus. Į ertmę įdėkite 50 g įdaro.

Žingsnis 5

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 5
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Formos dangčiu prispauskite ryžius ir užspauskite onigiri. Taip suformuokite visus gabalėlius. Turėtumėte turėti apie 3 gabalėlius.

Žingsnis 6

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 6
Perpjaukite pusę norio lapo į tris lygias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje.

Žingsnis 7

Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais Žingsnis 7
Dėkite onigiri į lėkštę ir papuoškite žaliaisiais svogūnais, juodojo ir baltojo sezamo sėklomis. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos