Publikavimo data: 2024-06-12
Onigiri su rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais
Onigiri yra japoniškas patiekalas, panašus į ryžių pyragėlius. Onigiri paprastai būna trikampio arba rutulio formos. Įdaras gali būti bet koks, pavyzdžiui, žuvis, daržovės, mėsa ar jūros gėrybės. Įdaras suvyniojamas į ryžius, tada onigiri apvyniojamas nori jūros dumblių gabalėliu. Pateikiame skanaus ir paprasto onigiri su konservuota rausvąja lašiša receptą. Visus ingredientus rasite čia. Galite naudoti suši ryžius arba įprastus apvalių grūdų ryžius.
Žingsnis 1
Onigiri ryžius paruoškite taip pat, kaip ir suši. Ryžius perplaukite 3-4 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus, tada perkoškite juos per sietelį. Kai visas vanduo nubėgs, ryžius perkelkite į nedidelį samtelį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Onigiri ryžiai paruošti.
Žingsnis 2
Kol ryžiai atvės, paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 3
Sudėkite rausvąją lašišą į gilų dubenį ir sutrinkite šakute. Sudėkite žaliuosius svogūnus ir viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Dabar galime pradėti formuoti onigiri. Tam naudosime specialią trikampę formą. Jei tokios neturite, onigiri galite formuoti tiesiog rankose. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, apie 60-70 g, ir suberkite juos ant formos dugno, suformuodami nedidelius šonus. Į ertmę įdėkite 50 g įdaro.
Žingsnis 5
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Formos dangčiu prispauskite ryžius ir užspauskite onigiri. Taip suformuokite visus gabalėlius. Turėtumėte turėti apie 3 gabalėlius.
Žingsnis 6
Perpjaukite pusę norio lapo į tris lygias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje.
Žingsnis 7
Dėkite onigiri į lėkštę ir papuoškite žaliaisiais svogūnais, juodojo ir baltojo sezamo sėklomis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos