Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su rūkyta rausvąja lašiša
Onigiri yra tradicinis japonų patiekalas, toks pat populiarus kaip suktinukai ir sušiai. Tai trikampio formos ryžių pyragas, retai apvalus. Įdaras gali būti daržovės, mėsa, žuvis, jūros dumbliai, grybai. Siūlome onigiri ruošti sumuštinio pavidalo su rūkytos rausvosios lašišos ir raudonojo svogūno įdaru. Jis gaunasi labai skanus ir sotus. Onigiri skirti ryžiai paprastai ruošiami švieži, be padažo. Tačiau ryžius galite paruošti kaip suši ryžius, todėl jie bus dar skanesni.
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius suberkite į nedidelį dubenėlį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir užkaiskite. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite apie 10-12 minučių. Kai susigers visas vanduo, nuimkite ryžius nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Onigiri ryžiai paruošti.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną.
Žingsnis 3
Rūkytos lašišos filė supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 4
Į nedidelį dubenėlį sudėkite svogūną ir rausvąją lašišą, įpilkite šaukštą majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Dabar galite surinkti onigiri. Kad būtų patogiau, pjaustymo lentą uždenkite maistine plėvele, kad ryžiai nepriliptų prie paviršiaus. Ant lentelės dėkite nedidelį kiekį ryžių, apie 70-80 g, ir suformuokite trikampio formos plokštainį. Ant viršaus tolygiai dėkite 50-60 g įdaro.
Žingsnis 6
Iš ryžių iškočiokite antrą trikampio formos paplotėlį ir juo uždenkite įdarą. Turėtumėte turėti savotišką sumuštinį. Lengvai prispauskite onigiri prie lentelės, kad puselės ir įdaras susijungtų.
Žingsnis 7
Nori lakštus perpjaukite į dvi dalis. Apvyniokite onigiri aplink norio puseles.
Žingsnis 8
Sudėkite onigiri į lėkštę ir papuoškite wasabi taškeliais. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos