Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su rūkyta rausvąja lašiša ir žaliaisiais svogūnais
Onigiri - tai japoniška mūsų pyragėlių versija. Tai lengvas ir sotus patiekalas su įvairiais įdarais, viskas priklauso nuo jūsų fantazijos. Onigiri galima patiekti dideliam stalui kaip užkandį, patiekalas greitai paruošiamas ir nereikalauja daug lėšų.
Žingsnis 1
Pasimatuokite reikiamą sojų padažo kiekį ir sumaišykite jį su actu.
Žingsnis 2
Įpilkite 400 ml vandens ir suberkite 200 g ryžių. Uždekite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Uždenkite ryžius ir palikite 15-20 minučių pastovėti. Tada į ryžius supilkite sojų padažą ir actą.
Žingsnis 3
Rūkytą lašišą supjaustykite kubeliais ir išimkite kaulus. Smulkiai supjaustykite svogūną. Nori supjaustykite mažomis juostelėmis. Apvyniokite rausvąją lašišą į nori juostelę. Tada paimkite nedidelę porciją ryžių, į vidurį sudėkite suvyniotą lašišą ir šiek tiek pjaustyto svogūno ir uždenkite kita puse ryžių. Suformuokite trikampėlius, gerai juos sutankindami.
Žingsnis 4
Iš abiejų trikampėlių pusių pabarstykite sezamo sėklomis ir tvirtai jas sutvirtinkite. Sezamo sėklos turi sandariai padengti ryžius.
Kategorijos