Publikavimo data: 2024-06-12
Onigiri su sūriu
Onigiri yra labai populiarūs Japonijoje. Juos pagaminti daug paprasčiau nei visų mėgstamus suktinukus, tačiau skoniu jie niekuo nenusileidžia. Tai ryžių rutuliukai su įvairiais įdarais. Jie formuojami įvairių formų, vaikams - figūrėlių pavidalo. Ryžiai suspaudžiami rankomis, iš čia ir kilęs patiekalo pavadinimas. Šiame recepte naudojame kreminio sūrio įdarą. Jie puikiai tinka užkandžiams. Jie lengvai virškinami ir suteikia energijos visai dienai.
Žingsnis 1
Onigiri tinka tik apvalių grūdų ryžiai, nes jie yra labai lipnūs. Į puodą įpilkite vandens ir iš karto suberkite ryžius, jų nereikia sūdyti, nes šiam patiekalui reikia šviežių ryžių. Kai tik ryžiai užverda, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol ryžiai bus paruošti. Kai ryžiai bus paruošti, išjunkite ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite padažą. Sumaišykite actą, cukrų, druską, sojų padažą ir maišydami kaitinkite ant ugnies. Kai druska ir cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies
Žingsnis 3
Supilkite padažą į ryžius ir gerai išmaišykite. Ant stalo padėkite nedidelį kiekį maistinės plėvelės. Taip bus lengviau suformuoti gražią onigiri formą. Sudrėkinę rankas vandeniu, paimkite nedidelį kiekį ryžių ir naudodami maistinę plėvelę suformuokite trikampio formą. Į vidurį įdėkite šiek tiek grietinėlės sūrio.
Žingsnis 4
Žirklėmis supjaustykite nori jūros dumblius tvarkingomis juostelėmis ir prie suformuoto trikampio priklijuokite nedidelę juostelę.
Žingsnis 5
Dar kartą užklijuokite formą maistine plėvele ir patiekite.
Kategorijos