Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su sūriu ir sezamo sėklomis
Tekančios Saulės šalis Azijos virtuvei ir pasauliui padovanojo daugybę patiekalų! Visų mėgstami suši ir suktinukai prilygsta onigiri. Šis patiekalas labai panašus į paplotėlius, tačiau vietoj tešlos naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į jo vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Šiame recepte onigiri centre tarkuotas sūris sumaišytas su majonezu! Nepamirškite onigiri suvynioti į nori ir patiekti lazdelėmis!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir ryžių actą. Maišykite, kol druskos ir cukraus kristalai ištirps.
Žingsnis 2
Paimkite puodą ir jame išvirkite ryžius. Tam į puodo dugną sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol jie bus paruošti. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengtame dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Į ryžius supilkite acto, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus ir iš jų formuokite plokštainį. Sumaišykite tarkuotą sūrį, kreminį sūrį ir majonezą. Paruoštą mišinį dėkite į vidurį. Ryžių paplotėlius suformuokite trikampėliais. Ryžių pyragėlius suriškite vienoje pusėje uždėdami nori jūros dumblių juostelę.
Kategorijos