Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su sūriu ir sriracha padažu
Onigiri su sūriu - tai tradicinio šio populiaraus japoniško užkandžio recepto variacija. Tėvynėje šis patiekalas turi tradiciją. Moterys onigiri gamina savo vyrams ir vaikams ir duoda jiems į darbą ar mokyklą. Tai vienas iš būdų pasirūpinti mylimu žmogumi Japonijoje. Onigiri dažnai būna papuošti, kad būtų matyti, kiek rūpesčio ir meilės įdėta į šį paprastą, bet labai sotų užkandį. Onigiri sotumą lemia tai, kad jo sudėtyje yra ryžių, kuriuose gausu vitaminų ir mikro- bei makroelementų.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį. Sumaišykite sūrį su majonezu ir druska pagal skonį. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite iš jų plokštainį. Į jį sudėkite sūrio ir majonezo įdarą. Uždenkite antru ryžių plokštainiu. Suformuokite trikampį arba bet kokią kitą formą. Onigiri paviršių patepkite trupučiu sriracha padažo. Įvyniokite onigiri į nori lapo juostelę.
Kategorijos