Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su šviežiais krabais
Onigiri yra populiarus japoniškas patiekalas - ryžių pyragas su įdaru viduje. Tradiciškai onigiri gaminamas trikampės prizmės arba rutulio formos. Įdaras gali būti bet koks. Neatsiejamas patiekalo elementas yra nori gabalėlis, į kurį suvyniojamas onigiri, kad būtų patogiau valgyti. Siūlome onigiri gaminti su sniego krabų imitacija. Tai aukščiausios rūšies krabų lazdelės, pasižyminčios puikiu skoniu ir tekstūra.
Žingsnis 1
Ryžius suberkite į nedidelį dubenėlį arba puodą. Įpilkite stiklinę vandens ir žiupsnelį druskos. Uždėkite ryžius ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir uždenkite dangčiu. Virkite ryžius apie 10-15 minučių, kol vanduo visiškai įsigers. Išvirusius ryžius išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Krabų lazdeles supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 3
Į nedidelį dubenėlį sudėkite sniego krabus, supilkite majonezą ir išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 4
Dabar galite surinkti onigiri. Kad būtų patogiau, pjaustymo lentą uždenkite maistine plėvele. Ant lentelės paskleiskite apie 70-80 g ryžių ir suformuokite trikampio formos plokštainį. Į duonelės vidurį įdėkite porą šaukštų įdaro.
Žingsnis 5
Ant įdaro užberkite dar 70-80 g ryžių. Suvyniokite onigiri į maistinę plėvelę, užspauskite ryžius ir suformuokite trikampę prizmę.
Žingsnis 6
Perpjaukite nori lapą per pusę. Suvyniokite onigiri į "nori" lapo puses, palikdami vieną galą atvirą. Sudrėkinkite jūros dumblius vandeniu, kad jie gerai apsemtų onigiri.
Žingsnis 7
Likusį atvirą onigiri galiuką pamerkite į sezamo sėklas. Dėkite onigiri į lėkštę ir papuoškite žaliaisiais svogūnais. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos