Onigiri su vištiena ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Onigiri su vištiena ir sūriu

Onigiri yra vienas iš tradicinių japonų virtuvės patiekalų. Pirmą kartą jis pasirodė XI a. Onigiri primena ryžių pyragą arba sumuštinį su įdaru viduje. Onigiri ryžiai paprastai ruošiami taip pat, kaip ir suši. Įdaras gali būti bet koks - nuo žuvies ir jūros gėrybių iki daržovių ir vaisių. Šiame recepte siūlome pasigaminti skanių ir sočių onigiri su vištiena ir sūriu. Šis patiekalas puikiai tinka pietums, vakarienei ar užkandžiui.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite ryžius. Onigiri ruošiami taip pat, kaip ir suktinukai bei sušiai. Ryžius perplaukite 3-4 kartus, kol vanduo taps daugiau ar mažiau skaidrus, tada perkoškite juos per sietelį. Kai visas vanduo nutekės, ryžius perkelkite į nedidelį samtelį arba puodą, užpilkite stikline šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai į ryžius įsigers visas vanduo, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių. Paruoškite padažą: sumaišykite actą, druską ir cukrų. Užpilkite padažą ant ryžių ir išmaišykite. Onigiri ryžiai paruošti.

Žingsnis 2

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 2
Virtą vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 3

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite vištieną, sūrį ir majonezą. Įdaras paruoštas.

Žingsnis 4

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 4
Dabar galite pradėti ruošti pačius onigiri. Tam reikės specialios trikampės formos. Jei tokios neturite, galite tiesiog formuoti onigiri rankose. Paimkite nedidelį kiekį ryžių, apie 60-70 g, ir suberkite juos ant formos dugno, suformuodami nedidelius šonus. Į ertmę įdėkite 50 g įdaro.

Žingsnis 5

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 5
Ant įdaro užberkite dar 70 g ryžių. Formos dangčiu prispauskite ryžius ir užspauskite onigiri. Taip suformuokite visus gabalėlius. Turėtumėte turėti apie 3 gabalėlius.

Žingsnis 6

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 6
Perpjaukite pusę norio lapo į tris lygias dalis. Kiekvieną onigiri apvyniokite norio gabalėliu, kaip parodyta paveikslėlyje.

Žingsnis 7

Onigiri su vištiena ir sūriu Žingsnis 7
Onigiri su vištiena ir sūriu patiekite ant šviežių salotų lapų. Paruošta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos