Publikavimo data: 2024-06-22
Onigiri su vištiena tiriyaki
Onigiri yra japoniškas patiekalas - ryžių pyragas su įdaru viduje. Produktas yra trikampio arba rutulio formos. Įdaras gali būti įvairus: žuvis, jūros gėrybės, mėsa, daržovės, grybai. Siūlome onigiri gaminti su terijakio padažu. Tai bus labai skanus ir sotus užkandis. Toks patiekalas puikiai tinka užkandžiams arba azijietiško stiliaus vakarėliams. Vietoj terijakio padažo galite naudoti unagi padažą arba bet kurį kitą jums patinkantį padažą.
Žingsnis 1
Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį puodą. Užpilkite stikline šalto vandens, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai ryžiai sugers visą vandenį, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Išvirusius ryžius išmaišykite ir atvėsinkite. Taip bus lengviau su jais dirbti ir onigiri nesubyrės.
Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Supjaustykite norį plonais, trumpais šiaudeliais. Geriausia tam naudoti aštrų sausą peilį.
Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite terijakio padažą ir išmaišykite. Maišydami kepkite vištieną padaže dar 1-2 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 7
Dabar galite pradėti rinkti onigiri. Jums reikės maistinės plėvelės, kad juos būtų lengviau formuoti. Paimkite apie 140-150 g ryžių, sudėkite juos ant maistinės plėvelės ir suplokite, kad gautųsi plokščia duona. Į plokštainio vidurį įdėkite 50 g terijakio vištienos.
Žingsnis 8
Sujunkite plėvelės kraštus ir susukite. Kuo tvirčiau susuksite plėvelę, tuo tvirtesnis bus onigiri. Ištraukite kamuoliuką iš plėvelės. Taip padarykite visus onigiri.
Žingsnis 9
Apvoliokite rutuliukus nori drožlėse.
Žingsnis 10
Papuoškite onigiri sezamo sėklomis ir imbieru ir padėkite į lėkštę. Patiekite patiekalą kartu su imbieru ir wasabi. Paruošta. Mėgaukitės!
Kategorijos