Onigiri su vištiena tiriyaki pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Onigiri su vištiena tiriyaki

Onigiri yra japoniškas patiekalas - ryžių pyragas su įdaru viduje. Produktas yra trikampio arba rutulio formos. Įdaras gali būti įvairus: žuvis, jūros gėrybės, mėsa, daržovės, grybai. Siūlome onigiri gaminti su terijakio padažu. Tai bus labai skanus ir sotus užkandis. Toks patiekalas puikiai tinka užkandžiams arba azijietiško stiliaus vakarėliams. Vietoj terijakio padažo galite naudoti unagi padažą arba bet kurį kitą jums patinkantį padažą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.29/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 1
Nuplautus ryžius supilkite į nedidelį puodą. Užpilkite stikline šalto vandens, pasūdykite ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir uždenkite ryžius dangčiu. Ryžius virkite 10-12 minučių. Kai ryžiai sugers visą vandenį, nuimkite nuo ugnies ir palikite garuoti dar 10 minučių.

Žingsnis 2

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 2
Išvirusius ryžius išmaišykite ir atvėsinkite. Taip bus lengviau su jais dirbti ir onigiri nesubyrės.

Žingsnis 3

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 3
Vištieną supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio gabalėliais.

Žingsnis 4

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 4
Supjaustykite norį plonais, trumpais šiaudeliais. Geriausia tam naudoti aštrų sausą peilį.

Žingsnis 5

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 5
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite vištieną 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 6

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite terijakio padažą ir išmaišykite. Maišydami kepkite vištieną padaže dar 1-2 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Žingsnis 7

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 7
Dabar galite pradėti rinkti onigiri. Jums reikės maistinės plėvelės, kad juos būtų lengviau formuoti. Paimkite apie 140-150 g ryžių, sudėkite juos ant maistinės plėvelės ir suplokite, kad gautųsi plokščia duona. Į plokštainio vidurį įdėkite 50 g terijakio vištienos.

Žingsnis 8

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 8
Sujunkite plėvelės kraštus ir susukite. Kuo tvirčiau susuksite plėvelę, tuo tvirtesnis bus onigiri. Ištraukite kamuoliuką iš plėvelės. Taip padarykite visus onigiri.

Žingsnis 9

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 9
Apvoliokite rutuliukus nori drožlėse.

Žingsnis 10

Onigiri su vištiena tiriyaki Žingsnis 10
Papuoškite onigiri sezamo sėklomis ir imbieru ir padėkite į lėkštę. Patiekite patiekalą kartu su imbieru ir wasabi. Paruošta. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos