Publikavimo data: 2024-06-15
Onigiri su vyšniniais pomidorais ir varškės sūriu
Azijos virtuvė labai pikantiška ir įvairi. Ji davė pasauliui šimtus patiekalų. Japonai išrado taip mėgstamus sušius ir suktinukus. Jie prilygsta onigiri. Šis patiekalas labai panašus į pyragus, tačiau vietoj tešlos čia naudojami virti ryžiai. Iš ryžių suformuojamas rutuliukas ir susukamas į plokščią duoną. Į jo vidurį dedama įvairių įdarų. Viskas priklauso nuo jūsų pomėgių! Pagal šį receptą onigiri centre yra vyšninių pomidorų gabalėlių, sumaišytų su sriracha padažu ir varške!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, cukrų ir ryžių actą.
Žingsnis 2
Paimkite puodą ir jame išvirkite ryžius. Tam į puodo dugną sudėkite nuplautus ryžius ir užpilkite juos vandeniu. Užvirinkite vandenį. Periodiškai maišydami ryžius virkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol jie bus paruošti. Palikite ryžius mirkti vandenyje ir brinkti puode, uždengtame dangčiu, dar 20 min. Likusį vandenį nusunkite per sietelį ir ryžius perkelkite į gilų dubenį. Į ryžius supilkite acto, cukraus ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais, išpjaukite viduriukus ir sumaišykite su varške bei sriracha padažu. Kai ryžiai atvės, suformuokite iš jų rutuliukus ir tada formuokite plokštainį. Į jų vidurį dėkite paruoštą mišinį. Ryžių paplotėlius suformuokite į trikampėlius. Ryžių pyragėlius suriškite vienoje pusėje uždėdami nori jūros dumblių juostelę.
Kategorijos