Publikavimo data: 2024-06-15
Onygiri su daržovėmis
Norint pajusti Japonijos atmosferą ir paragauti jos skonių, nebūtina pirkti lėktuvo bilietų. Galite tiesiog pasigaminti tradicinių šios šalies patiekalų. Vienas iš jų - onigiri. Tai rutuliuko ar trikampio formos ryžiai su įvairiais įdarais. Šiame recepte tai - daržovės. Onigiri įdaras sumaišomas su ryžiais arba dedamas į vidurį visas. Kartais trikampėliai taip pat vyniojami į nori jūros dumblių lapus, salotų lapus arba kumpį.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite nori lapus ir sumaišykite juos su ryžiais bei sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas ir imbiero šaknį sutarkuokite smulkia tarka. Apkepkite jas keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada iš ryžių suformuokite rutuliukus, tada - tortilijas, į kurių vidurį dėkite įdarą. Uždenkite kita plokštainiu ir suformuokite onigiri apskritimą.
Žingsnis 3
Patiekite onigiri su daržovėmis lėkštėse, papuošę žaliaisiais svogūnais ir aštriu padažu pagal skonį. Prie patiekalo taip pat patiekite sojų padažą ir valgymo lazdeles.
Kategorijos