Publikavimo data: 2024-06-15
Onygiri su krevetėmis
Onigiri yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Nors iš pradžių jų pagrindinė paskirtis buvo pamaitinti kareivius kampanijos metu, dabar gražiai papuošti onigiri dedami į ryškiaspalves pietų dėžutes ir dovanojami vienas kitam kaip meilės ir rūpesčio ženklas. Ir pirmiausia rūpesčio, kad mylimas žmogus būtų gerai pavalgęs. Onigiri puikiai susidoroja su šia užduotimi, nes yra labai maistingi ir sveiki, kadangi ryžiuose yra B grupės vitaminų ir žmogui būtinų mikro- ir makroelementų.
Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Susmulkinkite krevetes ir sumaišykite jas su majonezu. Pagal skonį įberkite druskos ir paprikos. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite plokštainį. Ant jo užtepkite krevečių ir majonezo ir uždenkite antru ryžių paplotėliu. Suformuokite trikampį. Įvyniokite onigiri į norio lapą.
Kategorijos