Onygiri su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Onygiri su krevetėmis

Onigiri yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Nors iš pradžių jų pagrindinė paskirtis buvo pamaitinti kareivius kampanijos metu, dabar gražiai papuošti onigiri dedami į ryškiaspalves pietų dėžutes ir dovanojami vienas kitam kaip meilės ir rūpesčio ženklas. Ir pirmiausia rūpesčio, kad mylimas žmogus būtų gerai pavalgęs. Onigiri puikiai susidoroja su šia užduotimi, nes yra labai maistingi ir sveiki, kadangi ryžiuose yra B grupės vitaminų ir žmogui būtinų mikro- ir makroelementų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
283 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Onygiri su krevetėmis Žingsnis 1
Užvirkite 2 puodelius vandens. Ryžius sudėkite į verdantį vandenį ir uždenkite dangčiu. Tradiciniame japonų recepte ryžiai nesūdomi. Virkite ant vidutinės ugnies 5 minutes, tada sumažinkite ugnį ir virkite ryžius dar 10 minučių (arba kol suminkštės). Išjunkite ugnį ir palikite ryžius po dangčiu pastovėti dar 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Onygiri su krevetėmis Žingsnis 2
Susmulkinkite krevetes ir sumaišykite jas su majonezu. Pagal skonį įberkite druskos ir paprikos. Paimkite šiek tiek ryžių ir suformuokite plokštainį. Ant jo užtepkite krevečių ir majonezo ir uždenkite antru ryžių paplotėliu. Suformuokite trikampį. Įvyniokite onigiri į norio lapą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos