Publikavimo data: 2024-06-09
Originali mimoza su šprotais
Visi žino klasikines mimozos salotas. Tai vienos mėgstamiausių naujametinių ir šventinių salotų ant kiekvieno stalo. Kodėl jos pelnė tokį populiarumą? Greičiausiai užkariavo šeimininkes savo paprastumu ir sėkmingu skonių deriniu. O jei kaip žuvies komponentą naudosite šprotus, tai tikrai patiks šių salotų ir žuvies delikatesų gerbėjams. Pabandykite paruošti šį neįprastą gerai pažįstamo patiekalo variantą ir nustebinkite savo svečius.
Žingsnis 1
Į lėkštę įdėkite salotų formą, jei neturite specialios, galite pasidaryti patys. Tam nupjaukite plastikinio butelio ar uogų indo dugną. Bulves sutarkuokite stambia tarka ir pirmąjį sluoksnį sudėkite ant formos dugno. Aptepkite jį puse majonezo ir druska.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir sudėkite į formą kaip antrąjį sluoksnį. Tada šakute sutrinkite žuvį tiesiai į skardą ir gautą masę sudėkite ant svogūnų kaip kitą sluoksnį.
Žingsnis 3
Morkas sutarkuokite smulkia tarka ir jomis apdėkite žuvį. Tada dar kartą aptepkite likusiu majonezu. Paskutinis sluoksnis - kiaušinis. Atskirkite virtus baltymus nuo trynių ir pirmiausia sutarkuokite baltymus, tada ant viršaus uždėkite trynius. Taip patiekalas bus ryškesnis ir apetitiškesnis. Padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, salotos turėtų įsigerti.
Kategorijos