Publikavimo data: 2024-06-23
Originali salsa su makaronais
Salsą iš pradžių gamino indėnai. Kai ispanai užkariavo Meksiką, jie pamėgo šį patiekalą. 1571 m. Alonso de Malina pavadino jį "salsa", kas ispaniškai reiškia "padažas". Taip visas pasaulis sužinojo apie šį patiekalą, kuris žinomas ir populiarus iki šiol. Šiuolaikiniai meksikiečiai jį naudoja su mėsa arba jūros gėrybėmis. Salsa taip pat gali būti gaminama su makaronais.
Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir supilkite pomidorų pastą. Jei pomidorų pasta tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Į keptuvę sudėkite smulkiai supjaustytus bazilikus ir česnakus. Užvirinkite ir dar 5 minutes troškinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus ant lentos koteliais žemyn. Iš pradžių supjaustykite juos plokštelėmis, paskui strypais, judėdami per apskritimus. Tada pomidorą apverskite ant šono ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorus į keptuvę su pomidorų pasta ir palikite 10 minučių troškintis.
Žingsnis 4
Paimkite dešreles ir supjaustykite jas išilgai vienodo storio plonais apskritimais.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite dešreles ir konservuotus kukurūzus ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Kol dešrelės su pomidorais ir kukurūzais troškinasi, išvirkite makaronus. Į puodą įpilkite 2 litrus vandens. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos, įmeskite makaronus jų nesulaužydami. Virkite ant silpnos ugnies, kol bus paruošti. Nusunkite vandenį sietelyje, iš karto perkelkite makaronus į lėkštę. Ant makaronų užtepkite padažo.
Kategorijos