Publikavimo data: 2025-08-17
Originalios cukinijos, troškintos su daržovėmis, alyvuogėmis ir feta
Patiekalai iš cukinijų - erdvė virėjų vaizduotei. Kadangi ši daržovė yra neutralaus skonio, į ją galite dėti bet ko, ko tik norite. Šiame recepte - nuostabus keptų cukinijų, keptų paprikų, pomidorų, grietinės su majonezu ir česnaku padažo, alyvuogių derinys. O kaip vyšnia ant torto - fetos sūris. Nepamirškite pagrindinių cukinijos "traškučių" - ji turi daug mums svarbaus vitamino C ir kalio. Kalbant apie patiekalą, jis gaunasi sumanus, skanus ir paruošiamas labai greitai.
Žingsnis 1
Keptuvėje apkepkite visą saldžiąją papriką. Jei norite, galite jas iškepti orkaitėje. Tada nulupkite odelę ir supjaustykite atsitiktinėmis ilgomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Supjaustytą cukiniją pasūdykite, apvoliokite miltuose ir kepkite, kol taps auksinė. Riebalų perteklių nuvalykite popieriniais rankšluosčiais.
Žingsnis 3
Į grietinę įmaišykite majonezą, tada sudėkite per spaudiklį išspaustą česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Pirmiausia į lėkštę sudėkite eilę cukinijų ir jas aptepkite padažo sluoksniu. Tada ant lėkštės išdėliokite paprikas ir pomidorų griežinėlius, tada išdėliokite visas alyvuoges. Kompoziciją užbaigkite fetos sūriu.
Kategorijos