Publikavimo data: 2025-08-19
Originalios kokteilinės krevetės su avokadais, daržovėmis, sūriu ir žolelėmis
Krevetės jau seniai tapo daugelio pasaulio virtuvių patiekalų paveldu, nors jų ištakos siekia Azijos regionus, kur jos yra įprastas produktas. Tuo tarpu visi žmonės turėtų bent retkarčiais suvalgyti šių jūros gėrybių, kurios yra turtingas baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis ir vienintelės gali būti įtrauktos į vaikų mitybą nuo 5 metų amžiaus. Norintiems išlaikyti liekną figūrą, mažai kalorijų turinčios krevetės yra nepakeičiamas pasirinkimas. Šiame recepte su daržovėmis ir avokadu jų maistinė vertė padidėja daug kartų.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles, pomidorus ir avokadą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite krevetes, suberkite smulkintą česnaką ir maišydami kepkite 1 minutę. Supilkite terijakio padažą ir išmaišykite. Išjunkite ugnį ir palikite 1 minutę.
Žingsnis 3
Susmulkintas daržoves sumaišykite su petražolėmis. Supilkite aliejų ir citrinos sultis. Sumaišykite varškę, krapus ir grietinę. Šį mišinį sudėkite į grietinėlę. Ant viršaus sudėkite daržoves, o ant jų - krevetes.
Kategorijos