Publikavimo data: 2025-08-19
Originalios pipirų salotos
Šiuolaikinėje namų virtuvėje salotos jau seniai yra populiarumo viršūnėje. Jos neabejotinai mėgstamos ir pelnytai. Juk šiuos sveikus, skanius ir įvairius patiekalus lengva ir greitai paruošti iš bet kokių šaldytuve esančių produktų. Yra daugybė salotų receptų, todėl šeimininkės gali eksperimentuoti ir kasdien nustebinti namiškius nauju patiekalu. Siūlome originalių ir gražių salotų iš gerai pažįstamų produktų receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas paprikas sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 200 °C. Atsargiai apverskite paprikas į kitą pusę ir kepkite dar 15 minučių. Kepimo pabaigoje paprikos taps minkštos, o jų paviršius pasidengs tamsiomis dėmėmis. Kai paprikos atvės, nuimkite odelę, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.
Žingsnis 2
Graikinius riešutus susmulkinkite aštriu peiliu arba trintuvu, o česnaką smulkiai sukapokite. Paruoštus graikinius riešutus ir česnakus sumaišykite dubenyje. Suberkite cukrų, druską ir maltus juoduosius pipirus, pagardinkite augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis. Kruopščiai išmaišykite ir užpilkite mišinį ant keptų paprikų. Palikite kelioms minutėms pritraukti.
Kategorijos