Publikavimo data: 2025-08-19
Originalus, bet paprastas kebabas ant kefyro
Ant medžio anglių kepta mėsa, dar vadinama kebabu, yra mėgstama daugelio žmonių. Kiekviena šeimininkė ir kebabų meistrė turi savo slaptą marinato receptą. Jis gali būti labai paprastas - druska, pipirai ir svogūnai, ir labai sudėtingas, kai jame yra specialus prieskonių ir padažų rinkinys, kurio pagrindą sudaro daržovių ir vaisių sultys, vynas, įvairių rūšių actas, augaliniai aliejai. Labai gerai marinuoti mėsą kefyre, jis suteikia reikiamos rūgšties, o kefyro bakterijos pradeda veikti mėsą dar prieš jai patekus ant žarijų. Dėl to kefyro kebabas būna toks sultingas ir minkštas.
Žingsnis 1
Kebabui kiaulieną supjaustykite dideliais gabalais. Nepjaustykite smulkiai, kad mėsa būtų sultinga ir minkšta.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus žiedais ir sudėkite juos į puodą su mėsa. Tada pasūdykite, įberkite prieskonių, gali būti juodųjų maltų pipirų, taip pat sausos adžikos.
Žingsnis 3
Užpilkite mėsą kefyru, uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis 180 minučių. Per šį laiką kefyro bakterijos pradės veikti, o mėsa bus skani ir sultinga.
Žingsnis 4
Paruoškite žarijas ir iešmus. Kai mėsa bus marinuota, suverkite ją ant iešmelių pakaitomis su svogūnais ir kepkite ant karštų anglių, kol iškeps.
Kategorijos