Publikavimo data: 2025-08-18
Originalus elnienos terinas
Terinas - tradicinis prancūzų patiekalas iš mėsos, daržovių ir žuvies. Šiandien gaminsime egzotišką teriną iš elnienos. Prancūzijoje terino gaminimas buvo šventė, jis buvo laikomas karališkuoju delikatesu. Elnienos mėsoje gausu mikroelementų, ji teigiamai veikia imuninę, širdies ir kraujagyslių sistemą. Šiuo unikaliu skanėstu galite nustebinti savo artimuosius.
Žingsnis 1
Iš žvėrienos pagaminkite maltą mėsą, permalę ją mėsmale arba blenderiu. Smulkiais kubeliais supjaustykite rūkytą kiaulienos kumpį.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Į dubenį su mėsa įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūną, česnaką, pieną, džiūvėsėlius, pomidorų pastą, druską ir pipirus. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Sudėkite faršą į kepimo formą, uždenkite folija ir 60 minučių pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę su vandens vonia.
Žingsnis 5
Padažo ruošimas: į puodą suberkite cukrų, medų, želė, cinamoną ir serbentus. Įpilkite citrinos ir apelsino sulčių. Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos