Originalus elnienos terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Originalus elnienos terinas

Terinas - tradicinis prancūzų patiekalas iš mėsos, daržovių ir žuvies. Šiandien gaminsime egzotišką teriną iš elnienos. Prancūzijoje terino gaminimas buvo šventė, jis buvo laikomas karališkuoju delikatesu. Elnienos mėsoje gausu mikroelementų, ji teigiamai veikia imuninę, širdies ir kraujagyslių sistemą. Šiuo unikaliu skanėstu galite nustebinti savo artimuosius.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.29/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Originalus elnienos terinas Žingsnis 1
Iš žvėrienos pagaminkite maltą mėsą, permalę ją mėsmale arba blenderiu. Smulkiais kubeliais supjaustykite rūkytą kiaulienos kumpį.

Žingsnis 2

Originalus elnienos terinas Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.

Žingsnis 3

Originalus elnienos terinas Žingsnis 3
Į dubenį su mėsa įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūną, česnaką, pieną, džiūvėsėlius, pomidorų pastą, druską ir pipirus. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 4

Originalus elnienos terinas Žingsnis 4
Sudėkite faršą į kepimo formą, uždenkite folija ir 60 minučių pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę su vandens vonia.

Žingsnis 5

Originalus elnienos terinas Žingsnis 5
Padažo ruošimas: į puodą suberkite cukrų, medų, želė, cinamoną ir serbentus. Įpilkite citrinos ir apelsino sulčių. Virkite 5 minutes ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos