Publikavimo data: 2024-06-24
Originalus grikių garnyras
Šį receptą sugalvojome su vyru. Jis mėgsta prie visų garnyrų pridėti kepsnio, o aš patobulinau receptą. Pasiūliau grikius virti su daržovėmis ir pridėti įvairių prieskonių. Rezultatas - ne tik košė, bet ir neįprastas pikantiškas garnyras. Prieskonių dėkite pagal savo skonį, atsižvelgdami į pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Keptuvę patepkite aliejumi, apkepkite svogūnus ir morkas, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Nukoškite ir nuplaukite grikius ir suberkite juos į daržoves.
Žingsnis 4
Įpilkite šalto vandens. Atskieskite sultinį verdančiu vandeniu ir supilkite į keptuvę.
Žingsnis 5
Į keptuvę su grikiais ir daržovėmis įberkite druskos, suberkite krapus, bulvių prieskonius ir hmeli suneli.
Žingsnis 6
Viską išmaišykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Uždenkite keptuvę dangčiu. Palaukite, kol grikiai sugers visą vandenį.
Kategorijos