Publikavimo data: 2025-08-19
Originalūs įdaryti kopūstai su bulvėmis
Įdaryti kopūstai - skanus patiekalas, neabejotinas kandidatas papuošti šeimos stalą. Šis patiekalas laikomas tradiciniu daugelyje pasaulio virtuvių. Namų virtuvės gerbėjams jis yra pirmoje vietoje. Patiekalas labai skanus ir sveikas, jame ryškiai dera skoniai ir ingredientų tekstūros. Klasikinis Europos virtuvės įdarytas kopūstas verdamas su ryžiais, kopūstų lapuose. Mūsų recepte siūlome naudoti bulves ir išgauti naują skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite kopūstus. Į didelį puodą įpilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Sudėkite kopūstus. Virkite, palaipsniui atskirdami lapus nuo šerdies. Atskirtus lapus palikite atvėsti ir nupjaukite tirščius.
Žingsnis 2
Paruoštas bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol suminkštės. Nusausinkite ir sutrinkite iki vientisos tyrės. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Pusę jų pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi iki auksinės spalvos, sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies 5 min. Apkeptą mėsą sumaišykite su bulvėmis, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite likusį svogūną ir smulkiai sutarkuotą morką. Įpilkite pomidorų pastos ir du puodelius vandens. Užvirinkite ir palikite minutę troškintis ant silpnos ugnies.
Žingsnis 4
Ant paruoštų kopūstų lapų dėkite po vieną valgomąjį šaukštą faršo, atsargiai suvyniokite ir dėkite į puodą. Kai visi kopūstai bus sudėti, užpilkite juos pomidorų padažu, uždenkite dangčiu ir 20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos