Publikavimo data: 2024-06-09
Originalus jautienos ir varškės pyragas
Mėsos ir varškės derinys yra ne visai pažįstamas, tačiau laiko patikrintas ir harmoningas kulinarinis derinys. Kreminis skonis ir rūgštumas puikiai dera su mėsos skoniu ir aromatu. Varškė padeda atskleisti mėsos skonį ir puikiai jį papildo. Dvigubas įdaras šį lengvai paruošiamą pyragą pavers originaliu patiekalu, jis nustebins jūsų svečius.
Žingsnis 1
Paruoštą svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol svogūnas taps minkštas ir permatomas. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos. Kepkite maltą mėsą ir svogūnus 15 minučių ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami. Jei reikia, mentele sutrupinkite didelius maltos mėsos gabalus.
Žingsnis 2
Perkelkite su svogūnais keptą faršą į lėkštę ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją pirmą pitos lakštą. Jo kraštai šonuose turi likti laisvi. Antrąjį pitos lakštą rankomis suplėšykite į gabalėlius, padalykite į 3 porcijas. Ant keptuvės dėkite pirmąją iš trijų porcijų, gausiai užpilkite kefyru.
Žingsnis 3
Ant pitos viršaus dėkite maltos mėsos, paskleiskite tolygų sluoksnį ir išlyginkite. Uždenkite maltą mėsą pitos gabalėliais ir užpilkite kefyru. Antrąjį pyrago sluoksnį padarykite iš varškės, ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytų krapų. Varškę uždenkite varškės gabalėliais, ant viršaus užpilkite kefyro. Įdarą uždenkite pirmojo pitos sluoksnio kraštais. Gausite uždarą pyragą su dviem įdaro sluoksniais. Ant viršaus užtepkite kefyro.
Žingsnis 4
Uždenkite keptuvę maistine plėvele arba dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą 10 minučių. Per tą laiką kefyras įmirkys pitą, ji taps sultingesnė ir minkštesnė. Kai pita įsigers, atsargiai perkelkite ją į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite po dangčiu po 10 minučių iš kiekvienos pusės, kol paruduos.
Kategorijos