Iš pradžių kebabas buvo Artimųjų Rytų patiekalas iš ėrienos, keptos ant medžio anglies, paprasto skonio ir su minimaliu kiekiu prieskonių. Vėliau atsirado įvairių mėsos pagardinimo būdų ir marinatų - nuo klasikinio aliejaus su druska ir pipirais iki sudėtingų marinatų iš daugybės ingredientų ir kelių marinavimo etapų. Įdomus variantas - marinuoti mėsą alkoholyje, pavyzdžiui, šampane. Dėl to mėsa tampa minkšta ir švelni, įgauna nepakartojamą skonį ir tiesiogine to žodžio prasme pakylėja įprastą kebabą į naują skonio lygmenį.
Žingsnis 1
Supjaustykite kiaulieną ne per dideliais gabalais, kad jie nenukristų nuo iešmo, bet tolygiai iškeptų. Nuluptą svogūną supjaustykite stambiais žiedais.
Žingsnis 2
Dideliame puode sumaišykite mėsą su prieskoniais ir druska, kad visi gabaliukai būtų apvolioti prieskoniais. Tada mėsą užpilkite šampanu. Mėsa turi būti paskendusi šampane. Ant mėsos sudėkite svogūnus ir palikite kebabą maždaug valandai marinuotis.
Žingsnis 3
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių ir sumaišykite su svogūnais. Dėkite iešmelius ant žarijų kepsninės be ugnies ir kepkite apie 15-20 minučių, retkarčiais apversdami.