Publikavimo data: 2024-06-08
Originalūs koldūnai folijoje
Šis tradicinis mėsos patiekalas žinomas ir mėgstamas visame pasaulyje, nors ir skirtingais pavadinimais. Tačiau tenka pripažinti, kad vis mažiau yra šeimininkių, kurios nuo pat pradžių sutinka gaminti koldūnus. Dažnai jos neturi laiko šiam gana daug darbo reikalaujančiam procesui. Mūsų receptas padės jums paruoštus koldūnus paversti tikru kulinarijos šedevru, kuris nustebins jūsų šeimą originalumu, skonių, aromatų ir tekstūrų deriniu.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, o grybus - plonais griežinėliais. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus pakepinkite svogūnus, kol taps skaidrūs. Sudėkite grybus į keptuvę kartu su svogūnais ir kepkite ant didelės ugnies, kad kuo greičiau išgaruotų skystis. Baigiant kepti įberkite prieskonių.
Žingsnis 2
Uždenkite kepimo indą folija. Patepkite foliją aliejumi ir sudėkite koldūnus vienu sluoksniu. Jų nereikia atitirpinti, jie turi būti kieti. Ant viršaus išdėliokite keptus grybus su svogūnais. Užpilkite koldūnus grietinėle ir siųskite juos į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C temperatūros. Kepimo laikas priklauso nuo pjūvio formos ir dydžio, preliminariai - 30 minučių. Beveik paruoštą patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 5 minutes, kol atsiras auksinė sūrio plutelė. Viršų pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos